Unga Reumatiker

Riksorganisationen Unga Reumatiker arbetar aktivt för att förbättra situationen för barn, ungdomar samt unga vuxna med en reumatisk diagnos.

Länk till Unga Reumatikers hemsida:
https://ungareumatiker.reumatikerforbundet.org/

Riksorganisationen Unga Reumatiker arbetar aktivt för att förbättra situationen för barn, ungdomar samt unga vuxna med en reumatisk diagnos. Vi gör det på flera olika sätt. Bland annat anordnar vi lokala träffar för våra medlemmar inom ett specifikt geografiskt område men även läger där medlemmar från hela landet deltar. Våra träffar och läger uppskattas och efterfrågas väldigt mycket. Många gånger är medlemmen ensam i sin situation i närmiljön och att få träffa andra i samma ålder som förstår är en trygghet för många, likaså att vara en del av en gemenskap utan att vara den som särskiljer sig.

Vi arbetar intressepolitiskt; inom riksstyrelsen finns en grupp speciellt intresserade individer som tillsammans skriver debattinlägg och artiklar i frågor som berör våra medlemmar. Att vi är partipolitiskt obundna betyder inte att vi är opolitiska!

Vi samverkar också med andra ungdomsorganisationer inom funktionsnedsättning, både synlig och icke synlig sådan. Vi har bland annat undersökt tillgängligheten i vallokaler och kommit fram till stora brister i funktionshindrade ungdomars möjlighet att utöva sin grundlagsskyddade rättighet.

Vårt nära samarbete med Reumatikerförbundet innebär att vi ser till att barn- och ungdomsperspektivet inte glöms bort. Barn med en reumatisk sjukdom/diagnos påverkas inte på samma sätt som en vuxen.

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.