Åsa undervisar

Registerkurs

Rapport från Registerkursen i Karlskrona den 14 mars och i Olofström den 27 mars 2012
Reumatikerdistriktet Blekinge har haft två kurser i nya Medlemsregistret med Åsa Moberg-Axelsson som lärare.

I Karlskrona var vi 6 deltagare och i Olofström 7 deltagare.

I båda kurserna så började vi med att gå igenom att det är Ordförande och en vald registeransvarig i Förening/Distrikt som har tillgång till registret. Vi gick också igenom rättigheter och skyldigheter som man har som registeransvarig.

Det första som görs är att gå in på Förbundet, Distriktet eller lokalföreningens hemsida och därifrån till ”min sida” innan man har tillgång till registret.

Vi lärde oss söka på olika sätt samt att ändra en del uppgifter och att skriva ut etiketter, samt lite om att jobba med registret i excel.

Avslutningsvis tackade deltagarna kursledaren Åsa Moberg-Axelsson för all intressant information.

Sammanlagt varade varje kurs i 5 timmar med avbrott för lunch och kaffe.

Åsa Moberg-Axelsson