blomma

Minnesanteckning från Distriktsordförandekonferensen den 13-15 Maj 2011 i Stockholm (Aronsborg)

Fredagen den 13 Maj var ett diskrimineringsseminarium "Jämlik vård-en självklarhet för alla" där även föreningar från Stockholm var inbjudna.

Det var presentation av projektet Hälsa välkommen.
Överläkare Lars-Olof Larsson, Lungkliniken Karolinska sjukhuset pratade om "Jämlik vård"
Kurator Therese Nordenström om "Mötet med de olika språken"
Sjukgymnast Theres Nordenström om "Sjukgymnastik i Mångkulturen"
Sonja Melton om hur det är att leva som Romsk kvinna i samhället.

Efter att seminariet avslutats hade Anne Carlsson träff med dom nyvalda distriktsordföranden där vi var 7 stycken. Med på träffen var även Lena Ridemar och Susanna Jansson.
Kvällen avslutades med middag.

Lördagen den 14 Maj
Förbundsordförande Anne Carlsson inledde lördagen med att hälsa välkommen och vi fick presentera oss. Sen var det en hel del information om bl:a telefonkonferenser och om fadderverksamheten. Det finns idag bara ett distrikt som har en fadder inom förbundsstyrelsen.

Lena Ridemar pratade om Tema året 2012 "Reumatikerförbundet-kunskap som lindrar"

Erik Sundin presenterade framtiden med den nya webb utvecklingen som ska vara klar till 22 Januari 2012

Marco Helles föreläste om vad värdegrund är och varför den behövs. Vi hade också grupparbete i ämnet. Anne Carlsson talade om att detta var början till värdegrunds arbetet. Det fortsätter på stämman i september 2011 med föredrag och workshop, beslut på stämman 2012 och föreningskonferenser 2013.

Söndagen började med vernissage på vårt grupparbete om värdegrunden.

Anneli Norberg informerade hur läget var med patientskolorna ute i landet.

Kerstin Källander berättade om projektet "Leva Livet Länge" där vi också fick se en trailer om filmen.

Konferensen slutade med ett rörelsepass sen var det gemensam lunch innan hemfärden

Detta var min första ordförandekonferens och det var trevligt att träffa dom andra distriktsordföranden ute i landet och mycket lärorika dagar.

Vid minnesanteckningen
Inga-Lill Johansson